Image

Изработка на тениски и други спортско-рекеративни терени на акрилатна основа

Денешната форма на играта, тенисот ја добил во Франција , кога во текот на XVI, XVII и XVIII век тенисот станал спорт на благородниците и кралското семејство. Потоа се проширил низ Европа, а најпопуларен станал во Англија. Првиот турнир се одиграл на трева, во пр...

Повеќе
Image

Хидроизолација на санитарни јазли

Кај просториите, кои имаат директен контакт со вода и влага (бањи, санитарии, кујни) функционалноста и одржувањето се примарни за здрав и нормален живот. Поради тоа нивната изведба, санација и реконструкција бараат посебно внимание и прецизност. Проблемите кои с...

Повеќе

Соработка за научно-истражувачки цели помеѓу Градежен Факултет и ИЗИИС, двете членки на УКИМ, Скопје и АДИНГ АД, Скопје

На ден 14.11.2018 потпишавме договор за соработка на научно - истражувачки проект: ЗАЈАКНУВАЊЕ ЅИДАРИЈА СО КОНСТРУКТИВН...

16-та ЕВРОПСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЗЕМЈОТРЕСНО ИНЖЕНЕРСТВО

Годинава во периодот од 18 до 21 Јуни, Солун беше град домаќин на 16-тата Европска Конференција за Земјотресно Инженерс...

АДИНГ СО ПОДДРШКА ЗА 16. ПОДУНАВСКО-ЕВРОПСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ГЕОТЕХНИЧКО ИНЖЕНЕРСТВО

Годинава нашата земја ја имаше честа да биде домаќин на 16. Подунавско-европска конференција за геотехничко инженерство...

49-ТИ АДИНГОВ РОДЕНДЕН – ФАМИЛИЈАРЕН ДЕН ЗА ВРАБОТЕНИТЕ

Вообичаено на крај на месец Мај, го прославуваме роденденот на Адинг, а годинава настанот се одржа на 30-ти Мај, д...