17 Јул

Properties of surface protection coatings for concrete based on acrylic and epoxy binders

Properties of surface protection coatings for concrete based on acrylic and epoxy binders Ivana Arangelovska, Nikola Uzunov (2018) Преземетe ја публикацијата овде. ...

Повеќе
17 Јул

Aнализа на влијанието на перформансите на бетонот и врзните средства на врската стар-нов бетон /експериментални испитувања и светско искуство

Aнализа на влијанието на перформансите на бетонот и врзните средства на врската стар-нов бетон /експериментални испитувања и светско искуство Никола Узунов (2017) Преземи ја публикацијата овде. ...

Повеќе
17 Јул

Mechanical behaviour of masonry reinforced with ready-mix repointing mortar

Mechanical behaviour of masonry reinforced with ready-mix repointing mortar Bojan Damchevski, Sergey Churilov, Elena Dumova-Jovanoska (2017) Преземи публикација овде. ...

Повеќе
17 Јул

Санација, репарација и заштита на армиранобетонските конструкции, во согласност со ЕN 1504

Санација, репарација и заштита на армиранобетонските конструкции, во согласност со ЕN 1504 Бојан Дамчевски (2015) Преземи ја публикацијата овде. ...

Повеќе
17 Јул

Современи материјали за конструктивно врзување /дефинирање, тестирање, перформанси и ускладеност со европскиот стандард EN 1504-4/

Современи материјали за конструктивно врзување /дефинирање, тестирање, перформанси и ускладеност со европскиот стандард EN 1504-4/  Никола Узунов (2015) Преземи ја публикацијата овде. ...

Повеќе
17 Јул

Нови трендови и достигнувања во областа на примената на адитивите за одржување на конзистенцијата на бетонот

Нови трендови и достигнувања во областа на примената на адитивите за одржување на конзистенцијата на бетонот Никола Узунов; Предраг Караманолевски (2011) Преземи ја публикацијата овде. ...

Повеќе
17 Јул

Kарбонизацијата како една од основните причини за оштетувања и деградација на армиранобетонските к-ции

Kарбонизацијата како една од основните причини за оштетувања и деградација на армиранобетонските к-ции Никола Узунов; Стеван Митревски (2011)   Преземи ја публикацијата овде. ...

Повеќе
27 Јун

Reparation of dam at copper quarry and production facility “Bucim“ Radovis

Reparation of dam at copper quarry & production facility “Bucim“ Radovis, using specialized chemical materials ...

Повеќе
20 Јун

Плакета за успешна соработка со Технолошко – металуршкиот факултет

Технолошко-металуршкиот факултет при УКИМ годинава слави јубилеј 60 години постоење. Во рамките на свечената седница одржана во амфитеатарот на ТМФ, беше доделена плакета за успешната и плодна сораб...

Повеќе
13 Јун

Јубилеен настан - „50 ГОДИНИ ОД ПРВИТЕ ЧЕКОРИ“

Годинава нашата компанија одбележува 50 години од своето постоење и основање. Како дел од целата јубилејна кампања на 30.05.2019 година, се одржа и главниот настан, насловен како „50 ГОДИНИ ОД ...

Повеќе
12 Јун

Плакета за Адинг од Македонско-Бугарската стопанска комора

По повод 50 годишниот јубилеј на нашата компанија, Македонско-Бугарската стопанска комора ни додели плакета за особен придонес во развојот на македонско-бугарските односи. Плакетата му беше врачена н...

Повеќе
9 Мај

Генералниот директор на АДИНГ е добитник на наградата „Креатори на столетието“

Претседателот на Управен одбор и генерален директор на АДИНГ, Благоја Дончев е добитник на наградата за животно дело во средна и југоисточна Европа, „Креатори на столетието“. ...

Повеќе
6 Мај

Тимот на АДИНГ на Скопски маратон 2019

15-от Јубилеен Виз Ер Скопски маратон се одржа на 04.05.2019 во Скопје, а на истиот учествуваа рекорден број од 12.500 учесници. 15 од нашите вработени трчаа на хуманитарната трка од 5км и имавме ед...

Повеќе
15 Апр

Јавен повик за годишно собрание на акционери 2019

До акционерите на Деловен систем АДИНГ АД за производство, примена и пласман на хемиски материјали за градежништво и инженеринг работи, Скопје, Новоселски пат бр.11 (1409) .Кликнете на линковите за п...

Повеќе